Santem fiinte create de DUMNEZEU . Crezi  acest lucru? Daca da atunci trebue sa-L credem pe .Cuvant  .  L a creatiune EL a dat omului prospectul de hrana  in Geneza 1.29  . DUMNEZEU ne-a creat vegetarieni ,De ce acest lucru ?  EL stie mai bine decat noi cum functionează organismul creat de El. 

Sfaturi generale pentru bucatarie:

  1. Nu consumati carnea moarta a animalelor. Ce este mort nu da viata.
  2. Nu consumati grasimi de origine animala, care sunt bogate in acizi grasi saturati.
  3. Nu consumati margarina, care este o vaselina artificiala "comestibila"  (contine acizi grasi saturati de forma trans).
  4. Nu prajiti, nu coaceti si nu fierbeti uleiul, pentru ca prin prajire sau fierbere se formeaza acroleina, o substanta cancerigena.
  5. Nici un aliment nu se prajeste, se fierbe sau coace sau se consuma crud, in functie de tipul sau.
  6. Nu folositi mezelurile vegetale care contin carmin sau alte E-uri - nu sunt sanatoase. Carminul este o substanta care se obtine din oua de gandaci. Carminul se foloseste si in mezelurile din carne.
  7. Nu se foloseste soia zilnic si atentie la abuzul de alimente pe baza de soia la copii, datorita formarii de estrogeni.
  8. Soia nu se prajeste, avand uleiuri vegetale in compozitia sa.
  9. Orice aliment, oricat ar fi de sanatos, folosit in exces devine NEsanatos!
  10. Nu consumati alcool. Alcoolul afecteaza grav sanatatea.
  11. Nu fumati! Tutunul contine 4.000 de substante toxice, dintre care un numar considerabil de substante cancerigene.
  12. Nu consumati cafea, ceai negru si bauturi tip Cola. Cofeina continuta in acestea, precum si alte produse ce contin cofeina, sunt pentru organismul obosit ca un bici pentru un cal obosit in loc de o traista de ovaz.
  13. Nu beti apa in timpul mesei si nici imediat dupa masa. Beti apa numai dupa 30 - 60 de minute de la masa, iar pe parcursul a 24  de ore, beti cel putin 2 litri de apa.
  14. Nu folositi apa minerala in mod obisnuit. Apa minerala nu este o apa de masa. Cea mai sanatoasa apa este cea distilata si apa plata.
  15. Nu se bea apa dupa ora 19:00 mai ales la persoanele masculine peste 40 de ani.
  16. Nu consumati fructe si legume la aceeasi masa.
  17. Nu consumati alimente dulci si sarate la aceeasi masa. Prin acest amestec se produce inhibarea secretiei gastrice si a pepsinei, ducand la incetinirea digestiei. De asemenea la nivelul intestinului produc fermentatii.
  18. Nu mancati cand sunteti agitati sau nervosi.
  19. ATENTIE! Oul, in special galbenusul este foarte bogat in colesterol!
  20. Nu consumati zahar! Zaharul este supranumit "criminalul alb"
  21. Zaharul poate fi inlocuit cu fructe uscate: stafide, smochine, curmale, prune, caise, miere de albine sau zahar negru.
  22. Mierea de albine nu se foloseste in cantitate mare, este un aliment biodinamic.
  23. Nu se folosesc indulcitori artificiali care sunt mai toxici decat zaharul.
  24. Zaharul nu se prajeste si nu se fierbe, dezvolta substante toxice.
  25. Zaharul nu ar trebui sa existe in bucatariile noastre.
  26. Consumul de zahar da nastere la numeroase boli: diabet zaharat, carii dentare, osteoporoza, boli psihice, boli cardiovasculare, hipercolesterolemii, tulburari neurologice.
  27. Nu consumati sucuri si produse ce contin chimicale.
  28. Nu consumati guma de mestecat. Prin mestecare continua se stimuleaza secretia gastrica in mod continuu, producaand suprasolicitarea organelor digestive.
  29. Evitati mancarurile ce contin aditivi, coloranti si afanatori sintetici.
  30. Este necesar sa aveti ore regulate pentru masa! Nu consumati nimic intre mese.
  31. Nu folositi prajelile, afumaturile, mancarurile de rantas.
  32. Nu consumati alimente excitante.
  33. Se recomanda a se folosi carbune medicinal pentru absorbtia toxinelor alimentare.
  34. Consumati ceva crud inaintea fiecarei mese. Consumand crud, evitati stresul leucocitar, cantitatea de alimente scade, se pregateste tubul digestiv pentru digestie.
  35. Este recomandat ca din ceea ce mancam 40% sa fie gatit si 60% crud.
  36. Pe masura ce inaintam in varsta se recomanda a se consuma mai multe salate din plante amare sau sa se adauge mai multa lamaie la salate pentru a stimula functia colecistului si a detozifia ficatul.
  37. Este recomandat ca ultima masa sa se ia in jurul orei 17 - 18 pentru ca seara predomina vagul, reducand secretia gastrica, scade procesul de digestie si raman resturi de mancare in stomac pana dimineata.
  38. E bine sa avem maxim 3 mese pe zi.
  39. Cea mai importanta masa trebuie sa fie dimineata, iar seara doar o masa de fructe.
  40. Dimineata se recomanda a se folosi cereale in combinatie cu lapte de soia, orez, seminte, dulceturi naturale, fara zahar sau cereale in combinatie cu alimente sarate.
  41. Cu cat se mananca mai multe radacinoase, senzatia de satietate este mai mare, colesterolul va fi mai mic, se combate constipatia.
  42. Se recomanda a se folosi paine neagra sau graham, bogata in fibre alimentare, avand rol in cresterea senzatiei de satietate, curatirea colonului si scaderea colesterolului. De asemenea, prin tarate se aduce un aport mare de vitamine, saruri si fibre.
  43. Se recomanda a se folosi salate de sezon. Organismul nostru este adaptat zonei in care traim.
  44. Nu se recomanda mai mult de 3 feluri la o masa pentru ca se produce ingreunare a digestiei.
  45. Alimentele consumate trebuie bine amestecate. Fiecare bol alimentar, pentru a-i asigura un amestec cu enzimele salivare si pentru a se tritura corespunzator, se amesteca de aproximativ 40 de ori.
  46. Nu se consuma cantitati mari de alimente la o masa. Este recomandat intotdeauna, cand te ridici de la masa sa simti nevoia de a mai consuma ceva.
  47. Fructele, cerealele, legumele, zarzavaturile, nucile si semintele oleaginoase, contituie alimentele cele mai potrivite pentru dieta noastra.
  48. Acest mod de alimentatie are un efect hipocolesterolemiant, reduce greutatea corporala, aduce un aport ridicat in fibre vegetale, intaresc sistemul imunitare, intarind rezistenta organismului, neutralizeaza rezidurile toxice rezultate in metabolismul celular(radicalii liberi), deci au un efect antioxidant, reduc riscul de cancer, aduc un aport radicalde vitamine, minerale, enzime, saruri, reduc riscul bolilor autoimune, cancer, boli cardiovasculare, boli metabolice. Scad mortalitatea generala si dau o vigoare organismului, impiedicand si reducand procesul de imbatranire.
  49. Fructele se consuma doar acelea care au samburi, pentru ca in samburi exista viata. Fructele fara samburi sau cu samburi  negerminativi sunt modificate genetic su consecinte negative mari asupra organismului.
  50. Se recomanda a se folosi fructele, cerealele, legumele, zarzavaturile din zona in care traim. Aceasta nu inseamna ca nu le putem folosi si din alte zone.
  51. In procesul de preparare a alimentelor nu se folosesc vase de aluminiu.
  52. Nu se folosesc platouri din plastic, ci din lemn.
  53. Nu se folosesc tavi din tabla zincata sau teflon.
  54. alimentele se prepara in vase emailate, de lut sau sticla.
  55. Atentie la spanac. Se foloseste in primele 2 ore dupa pregatire datorita riscului de oxidare si formarii de oxalati.
  56. Ori de cate ori este posibil, mancati legumele si fructele, bine spalate, cu coaja.
  57. In coaja se gasesc cei mai importanti nutrienti.
  58. Evitati folosirea alimentelor rafinate, superprocesate.
  59. Nu va culcati imediat dupa masa.
  60. Nu faceti efort fizic sau intelectual mare imediat dupa masa.
  61. De preferinta faceti o plimbare de 30 min. pentru a avea loc digestia imediat dupa masa.
  62. Nu consumati muraturi fermentate.
  63. Nu consumati alimente afumate.
  64. Nu stati in mediu cu fum.
  65. Consumati sucuri din fructe proaspete pregatite in casa.
  66. Pentru a fi sigur de obtinerea tuturor nutrientilor, mananca zilnic cateva fructe si legume proaspete. Fibra este importanta in dieta noastrafiind prezenta in fructe, legume, leguminoase si in cereale integrale. Aceasta (fibra) ajuta hrana sa inainteze prin tubul digestiv, impiedicand constipatia.

Sfaturi practice pentru o sanatate buna:

  • Ziua incepe la apusul soarelui - cu odihna.
  • Avem nevoie de cel putin 7-8 ore de somn pe zi.
  • Este important sa dormim cu 2 ore inainte de ora 24:00 pentru refacerea celulellor rosii.
  • Nu uita: un creier si un trup odihnit sunt cei mai buni aliati ai tai.
  • Ora de trezire este bine sa fie odata cu rasaritul soarelui - biruitorul nostru a fost creat in stransa legatura cu natura.
  • Sa aerisim bine camerele. Temperatura in camere sa nu fie mai mare de 18º C.
  • Sa bem 2 pahare de apa dimineata pe stomacul gol.
  • Sa ne propunem inceperea zilei cu buna dispozitie, cu acceptarea lucrurilor pozitive si indepartarea celor negative, astfel ne vom scuti de mult stres.
  • Sa ne facem timp pentru 10 minute gimnastica zilnic.
  • Sa rezervam 20 minute pentru masa - sa mancam linistiti, fara graba.
  • Sa nu uitam sa punem toate problemele noastre in Mana Celui care ne-a creat si vom avea o zi fericita.
  • Sa avem grija cum mancam, cum ne odihnim, cum ne spalam - corpul nostru fiind un templu al Duhului sfant ( 1 Corinteni 3:16,17 : Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu).
  • Avem nevoie de odihna zilnica in cursul noptii, de odihna saptamanala in ziua a saptea si nu in ziua intai a saptamanii si de odihna anuala, concediul.
  • Sa nu transformam ziua in noapte si noaptea in zi.
  • Sa lucram cumpatat in asa fel incat sa nu depasim posibilitatile fizice si psihice ale organismului nostru.
  • Sa ne expunem organismul zilnic 10 minute la soare.
  • Sa facem miscare pe jos in ritm rapid, cel putin 3 km pe zi. Muschii sunt a doua inima a organismului.
  • Sa facem zilnic dus. Prin piele se elimina toxine din organism, pielea fiind al doilea rinichi si plaman. Pentru sters sa se foloseasca prosoape aspre de canepa sau bumbac si nu fibre artificiale.
  • Apa are un rol terapeutic atat intern cat si extern; folositi-o din plin.
  • Sa nu uitam zilnic sa avem timp de meditare la Cel care ne-a creat si la Cuvantul Sau. Este mijloc de prevenire si tratare a bolii.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi-ne la Centrul Medical SANRADEX!

ŞI DUMNEZEU A ZIS: "Iată că v-am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom care are în el rod cu sămânţă; aceasta să fie hrana voastră." (Geneza 1:29)

 

Copyright © 2007-2017 KYO INC. | Toate drepturile rezervate